fredag 29. juni 2007

Hva vi tenker, og hva han hører...

Det viser seg innimellom at Tobias har to ører som er særs oppvakte, eller...det er jo ikke ørene, men et lurt lite hode som vet å bruke ørene da. Den gutten får uansett veldig godt med seg hva som blir sagt, og ser ut til å få med seg konsekvensene av det som blir sagt. Dette er jo fint! Det betyr jo kanskje at han kommer til å høre etter på hva hans foreldre prøver å formidle...inshallah...

Det var en tidlig morgen, og Tobias vekker meg i halv syv-tiden da han våkner, og det er stort sett hver dag. Noen ganger kl. 6, noen ganger tidligere, men da får ikke gutten så mye respons. Han har det alltid fryktelig travelt med å stå opp, og vil helst ut av sengen så fort som mulig, og raser ut på kjøkken eller stue eller bad..alt ettersom hvor dørene er åpne. Vi spiser frokost, mamma lager kaffe, Tobias søler litt, alt som vanlig. Etter kaffen er brygget og skiver fortært bærer det inn til datamaskinen der mamma sjekker mail ("tsjæk-e mæii"), og Tobias får sitte på fang mens man spiller det som til enhver tid kalles barnesanger på dataen.
Det er litt ymse, men med en overraskende overvekt av Thorbjørn Egner, deriblant Bestemors Flyvevise og Bakemester Harepus, Papegøyen fra Amerika osv.

Under en mailsjekking (og det tar jo gjerne en halvtime det, gitt, alt ettersom hvor mye klokken er og hvor varm kaffen er) sitter Tobias og groover til Bestemors Flyvevise. Jeg er jo imponert over denne lille Bestmorsmusen som jo er tøff. Tobias lytter mens hun prater med Morten Skogmus om hvordan hun nesten ble spist opp av Petter Pinnsvin. Morten synes det er sørgelig "hvordan det skal være slik her i skogen, at man skal spise hverandre." Så svarer søte, snille, lille Bestemor:
"Du kan så si, men slik har det vært bestandig. Man spiser hverandre og ferdig med det."
Etter dialogen er ferdig, så snur Tobias seg og ser på meg med litt store øyne...
før han setter tennene i armen min.
Hvorpå hans en smule forbausede mor setter i et lite vræl, og legger ut på en leksjon om at man ikke må bite osv.

Jaddadu. :)

3 kommentarer:

Murmel sa...

Herrrrlig! Grrrrrrrrrrr :-)

Nomaden sa...

Ja, nå lo jeg skikkelig gitt! Takk for det! :D Fanatisk!:D Ser du begynner å få dreisen på arabisken! He he he he :)

Murmel sa...

Er det slutt med oppdatering av Tobias sitt liv eller ? Mormoren vansmekter!